Godisbakning!
Idag har de varit en dag med björken, vi bakade och... chillade som vanligt. De här är ett exempel på godis som gå jättefort och är jättegoda!
CHOKLADGODIS:
Ingredienser:
- 100 g hasselnötkärnor
- eller sötmandel
- 200 g mörk choklad
- 2 dl vispgrädde
- 4 dl strösocker
- 100 g smör

1. Lägg bakplåtspapper i en liten ugnsform ca 25x25 cm. Vik till och tejpa gärna fast bakplåtspappret. 2. Om man vill kan man rosta nötterna genom att steka dem i en stekpanna tills de fått lite färg och det doftar nötter. 3. Hacka nötterna grovt och bryt chokladen i bitar.

4. Häll grädde, strösocker och lägg smöret i en kastrull. 5. Värm och låt smälta under omrörning. 6. Låt koka upp och koka på svag värme ca 5 minuter.

7. Lägg i chokladen och nötterna eller mandeln. 8. Rör om under tiden chokladen smälter. 9. Rör om tills all choklad smält och smeten fått en jämn brun färg.

10. Häll smeten i formen. Låt svalna och ställ sedan in i kylen och låt stå där några timmar tills det stelnat eller över natten. 11. Lyft ur den stelnade chokladkakan ur formen och lägg pappret på en skärbräda. 12. Skär i bitar med en vass kniv.
Hahaha, hittade en gammal bild på hur de kan gå när vi bakar! ;p
Kiss&Hugs // Linneaa
Kommentarer
Trackback